Mit fotózom?

Magamat vegyes érdeklődésű fotósnak tartom, azonban persze nekem is van kedvenc témáim. Leginkább a tájfotózás és a stúdió modell és portré a kedvenc területem. A két terület szöges ellentéte egymásnak. A tájfotózásban az ideális hely és időpont megkeresése a kihívás és a szerencsének is jelentős szerepe van, míg a stúdióban minden az én kezemben van. Stúdióban ha valami nem úgy alakul mint elképzelem, akkor adott a lehetőség korrigálni. Tájfotózás során az időjárás sokat adhat a képhez és ugyan így persze mindent elvehet.


Portfólió

Photoshop, a nagy szerelem

A fotósok többsége beleszeret fotózásban és ennek következtében megismeri a digitális képszerkesztést. Esetemben azonban szenvedély a Photoshop-pal kezdődött 1998-ban. Imádtam hogy a képek a számítógépre költöztek és hogy ebben a környezetben bármit megtudok velük tenni. A közepes minőségű képekből kiválót lehetett készíteni. Rövidesen felismertem, hogy mindez sokkal izgalmasabb ha a saját képeim adják a munka alapját és a máris magával ragadott a fotográfia.


Oktatás

Korábbi munkáim során már kapcsolatba kerültem a felnőttoktatással, ahol főleg pedagógusok között mozogtam. Remek közeg volt ahhoz, hogy megtanuljam hogy is kell(ene) tanítani. Nagyon szerettem ezt az időszakot, nagyon inspiráló volt. Amikor megismertem Imre Tamást és Anikót illetve fotós iskolájukat már csak idő kérdése volt, hogy a fotógráfia szeretete, a Photoshop ismerte és az oktató tapasztalatból kialakuljon a közös tanfolyam, ami azóta is tart.


Szilágyi László

Kapcsolat